به گزارش مشرق، مصائب عارف تمامی ندارد؛ او دشمنان زیادی در میان جریان اصلاحات دارد که او را «اصلاحطلب بدلی» و فردی «امنیتی» معرفی میکنند و خواهان انصرافش در انتخابات ریاستجمهوری یازدهم بودند، بهنحوی که وی پس از مدتی با گلایه اظهار داشت: «تمامی بزرگان چپ مخالف بودند. میگفتند نیا! چون نمیتوانی کاری بکنی. سقف خواستههای دوستان ما این بود که کسی رئیسجمهور شود که ما در همین سطح و با همین نهادهایی که داریم، تحمل شویم و برخورد بیشتری صورت نگیرد. اما من نمیتوانستم تحمل کنم که سقف خواستههای اصلاحات اینقدر پایین باشد». و حتی پس از حضور، جریان انصراف را «نظرسازی» میداند و در همین راستا گفته بود که: «من در سال 92 در شرایطی کنار رفتم که نتیجه نظرسنجیهایی که به دستم رسیده بود، نشان میداد میتوانم پیروز شوم. کاری بهنظرسازیها ندارم اما نظرسنجیها نشان میداد میتوانم پیروز شوم. افتخار میکنم راحت از قدرت گذشتم».
آن سوی طیف اصلاحات، منتقد جدی وی، عبدالله نوری حضور دارد؛ یکی از اعضای بنیاد باران در مورد فعالیت وی در هفتهنامه مثلث چنین میگوید: «آقای عبدالله نوری چند سالی است که بهصورت یک هفته در میان جلساتی برگزار میکند. او غیر از این جلسات نقشآفرینی دیگری ندارد. ایشان روزهای چهارشنبه دوستان خاصی را دعوت میکنند. در این جلسات بحثهایی مطرح میشود که گاه به بیرون هم انتقال داده میشود. ایشان عضو جلسات شورای مشورتی هم هست اما در این دو، سه سال فقط دو سه بار حضور داشته است». وی البته ادامه داده است: «همچنان رئیسجمهور اسبق نقش قبلی خود را دارد و هیچ تفویض مسئولیتی صورت نگرفته است. سال 92 بعد از انتخابات، ما بعدازظهر جلسهای برگزار کردیم و تصمیم گرفتیم که کار این شورا را تمام شده تلقی کنیم. اما بعد از اعلام این مسئله ملاقاتهای زیادی انجام شد و اصرارهای فراوانی صورت گرفت که همین سازوکار برای انتخابات مجلس هم ادامه پیدا کند. به همین دلیل شورا گستردهتر شد».
براساس پیگیریهای خبرنگار ما در یکی از جلسات محفلی عبدالله نوری نوک پیکان انتقادات خود را بهسوی عارف گرفته است؛ او فراکسیون امید را بسیار شکننده و مایه آبروریزی اصلاحات تلقی کرده است و نام نهادن این فراکسیون به نام اصلاحات را اقدام اشتباه تاکتیکی دانسته است؛ اما او معتقد است که اشتباه راهبردی، رهبری پارلمانی محمدرضا عارف است و یزدیهای اصلاحات با یکدیگر تعارف دارند؛ از منظر وی، عارف توانایی اداره و بسیج کردن افراد در مجلس شورای اسلامی را ندارد؛ اوج شکست اصلاحات در رای به کدخدایی صورت گرفت؛ او ضربات سهمگینی را به اصلاحات وارد ساخته است ولی نمایندگان ما به وی رای دادند و حتی در مصاحبههای خود گفتند که برخی از هیئت رئیسه فراکسیون امید هم به وی رای دادند، این یک فاجعه برای اصلاحات است.
در ادامه عبدالله نوری در این جلسه با طیف راست جریان اصلاحات، به روایت دیدار محمدرضا عارف و حجتالاسلام موسوی لاری پرداخته است؛ عبدالله نوری در همین راستا اظهار داشت: «لاری معتقد است که ما در مجلس با افراد ضعیفی روبهرو هستیم و شما توانایی اداره ندارد، بهتر است مدیریت را به دیگران بسپارید». که این سخنان با واکنش شدید عارف مواجه شده است.
منبع: هفته نامه پنجره